Wij wensen iedereen fijne feestdagen en vooral een gezond 2017 toe

Aan al onze relaties

Sionsberg ligt op koers

Al vijf jaar is de actiegroep Red De Sionsberg in actie om met steun van de bevolking weer goede zorg in Sionsberg te realiseren. Zorgverzekeraar De Friesland speelde in die vijf jaar een kwalijke rol. Ook in het afgelopen jaar waren er weer negatieve ontwikkelingen. Nadat de patiëntenstroom aan het begin dit jaar na een goede doorstart  goed was aangetrokken, werd eind juli door Zorgverzekeraar  De Friesland onrechtmatig het vijfjarige contract opgezegd.  Na vele publieksacties  van Stichting Red De Sionsberg en steun daarvoor van omringende gemeenten en uit de bevolking, kwam Zorgverzekeraar De Friesland tot inkeer.

Op 17 december j.l. is in theater Sense door Zorgverzekeraar De Friesland, Sionsberg en huisartsen, gemeld dat er een contract gesloten is en dat Sionsberg voor de komende drie jaar goed vooruit kan. Andere (kleine) verzekeraars in dit gebied hadden dit al eerder toegezegd.   De plannen voor het anderhalve lijns centrum in Sionsberg,  bedacht  door Zuidoost Zorg met steun van  Zorgverzekeraar De Friesland, strookten niet met wat huisartsen in 2015  hadden voorgesteld voor anderhalvelijnszorg  passend bij de situatie van inwoners in de regio Noord Oost Friesland.

Om deze reden is  in november Zuid Oost Zorg uit de stichting Sionsberg 2.0 gestapt. Zij blijven beheerder van verpleeghuis De Waadwente.  Met de huisartsen en specialisten  is vastgesteld dat dit type zorg in onze regio anders georganiseerd moet worden en meer door huisartsen zelf kan worden uitgevoerd. De twee sterke zorgverleners in Dokkum-Sionsberg, DC-klinieken en Cardiologen Centrum Nederland, kunnen nu verder met het uitbouwen van goede laag complexe specialistische zorg en goede spoedzorg in Sionsberg.  Vaststaat dat deze laatstgenoemde zorg dichtbij in Sionsberg blijft. Alle genoemde partijen hebben voor het nieuwe, herstelde  Sionsberg contract openlijk vertrouwen in elkaar uitgesproken. Dat moet de komende drie jaar waargemaakt worden met constructieve steun door Zorgverzekeraar De Friesland.

Red De Sionsberg bedankt de inwoners, gemeenten, bedrijven en organisaties van de regio Noord Oost Friesland, Ameland, Schiermonnikoog en de Marne voor de vele  soorten steun die gegeven zijn aan de acties van Red De Sionsberg. Stichting Red De Sionsberg , opgericht op initiatief van de actiegroep,  gaat er de komende  maanden op toezien dat  afspraken die tussen de partijen gemaakt zijn ook recht doen aan de wensen van de bevolking zoals  vastgelegd in het Regioplan van de Sionsbergdag, op  17 januari 2015.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en vooral een gezond 2017 toe!

 

Namens Stichting Red De Sionsberg,

R.W.M.Cornelissen,

Voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.